Cressi Sub

Однією з перших і авторитетних компаній, які займаються розробкою та виробництвом спорядження для підводного полювання, дайвінгу та фрідайвінгу, на сьогодні є італійська компанія CRESSI.

Італія 1939 року. Еджідіо та Нані Крессі (Egidio Cressi, NanniCressi) взялись за виробництво масок та рушниці для підводного полювання. Пізніше з’явилась фірма Cressi, яка була заснована  братами в 1946 році в місті Генуя.

Особливістю масок було те, що вони вироблялись вручну. Першою маскою була маска – Sirena. З різними змінами вона залишалась в каталозі товарів фірми більш ніж 30 років.

Наприкінці 40-х років в каталозі фірми Cressi вже був представлений широкий вибір рушниць для підводного полювання різної довжини та потужності.

У 1947 році був випущений перший кисневий ребризер - Aro AR47. Він був оснащений складними технічними пристосуваннями, такими як збірник конденсату.

Ближче до 50-х років фірма Cressi вже мала в своєму асортименті великий вибір масок різноманітного призначення: для підводного полювання, снокерлінгу та дайвінгу, та стала міжнародною компанією яка експортує продукцію в інші країни.

У 1952 році Cressi розробляє та випускає першу в світі маску із спеціальним виступом для носу, який забезпечує вирівнювання тиску – Pinocchio. Маска стає найвідомішою та найліпшою за продажами в історії.

У сфері ласт Cressi також розробила модель, яка стала взірцем для інших виробників. Ласти Rondine з кутовим нахилом лопаті, отвором для пальців та закритою п’яткою.

У 1954 році створюється рушниця для підводного полювання Aer 54 – в 1951 році була представлена рушниця Aer 51. В цій рушниці для розгону гарпуна використовувався вуглекислий газ, який був заключений в компактних балонах. В 1954 році була випущена оновлена модель рушниці, яку назвали Aer 54.

1957 рік був відомий двома яскравими подіями для фірми: спортсмен Маріо Каталані (Mario Catalani) який представляв компанію Cressi виграє чемпіонат світу по підводному полюванню, який проходив в Югославії. Це був перший в історії світовий турнір з цього виду спорту.

Також Cressi представила новий кисневий ребризер, який був в той же час прийнятий на озброєння італійськими загонами бойових пловців, пожежниками, рятувальними бригадами та школами водолазів. Це найпростіший, надійніший та безпечний дихальний апарат на ринку, який і на сьогодні використовується в деяких військових частинах.

У кінці 50- років лінійка ласт Rondine фірми Cressi доповнилась моделлю для плавання по поверхні (снокерлінгу) та моделлю з відкритою п’яткою, а в 1960 році – футуристичною Super Rondine, яка була оснащена гнучкими поздовжніми вставками, що дозволяли зменшувати поверхню негативних зон гребка та збільшити ефективність зусилля при відштовхуванні.

1959 рік – спортсмен Террі Ленц (Terry Lentz), який представляв компанію, виграє чемпіонат світу з підводного полювання, який відбувався на Мальті. І одразу ж у 1960 році спортсмен Бруно де Отеро Ермані (Bruno de Otero Hermanny) виграє чемпіонат світу з підводного полювання, який проходив у Італії. Через 3 роки від же виграє чемпіонат світу з підводного полювання, який вже проходить у Бразилії.

У середині 60-х років було представлено пневматичну рушницю для підводного полювання Mach 1.1, та 0.9 модель Aer Saetta. У 1965 році був запущений у виробництво легендарний двоступінчастий регулятор Polaris 4 (поршень першої ступені та корпус другої з хромованої латуні) також у 60 роках компанія Cressi відкрила один із перших цехів з виробництва оптичних масок: Pinocchio і Semi-Pinocchio.

З початком випуску Pinocchio Vi. Erre (Reduced Volume, 1967) на ринку з’являється новий тип загостреної V-образної маски, який дозволив значно зменшити підмасочний об’єм без шкоди для величини огляду.

У 1970 році компанія Cressi випустила перший у світі інноваційний стабілізуючий жилет Equi-Vest, який входив в один комплект з балоном та оснащувався шлангом, який подає повітря безпосередньо із редуктора.

Він став прообразом сучасних компенсаторів плавучості. Слідом розробили Polaris 5 -  свій перший двоступінчастий регулятор із збалансованим редуктором. Цей регулятор з відмінними технічними характеристиками, які дозволяють ставити нові рекорди з глибини, створювався спеціально для глибоководних дайверів та любителів занурень в зоні коралових рифів.

У 70-х роках з’явились довгі ласти Rondine L, в яких встановлював світові рекорди легендарний фрідайвер Жек Майоль. У середині 70-х Cressi випускає серію контрольно-вимірювальних приладів, завдяки яким дайвінг стає ще більш безпечним.

У 1979 році вийшла футуристична модель Rondine Gara з лопатями із зміцненого нейлону.

У 1980 – відкрився перший філіал Cressi у Франції.

У 1983 році асортимент регуляторів Cressi поповнився регуляторами Galaxie для всіх дайверів від професіоналів до любителів. Модель Spearhead F1 була забезпечена системою вприскування, яка дозволяла збільшити рівень продуктивності до максимуму.

1987 рік Cressi приніс перемогу на чемпіонаті світу з підводного полювання в Турції Ренцо Мадзарри (Renzo Mazzarri).

Жилет Equidive – компенсатори плавучості стали виробляти у вигляді жилетів, і компанія Cressi одразу ж представила покращену та конкурентоздатну модель, яка рік за роком вдосконалювалась. В 1988 році компанія випускає арбалети Apache, які незабаром стали чемпіонами світу серед зброї для підводного полювання (Ренцо Мадзаррі. Чемпіонат світу в Італії).

У 1990 році Cressi відкриває філіали в США та Іспанії. Продукція компанії продається в більш ніж 90 країнах світу.

У 1992 році спортсмен команди Cressi Ренцо Мадзаррі (Renzo Mazzarri) знову виграв чемпіонат світу з підводного полювання.

Ласти Gara 2000 (1995) замінили попередню модель Rondine Gara. Запатентована інноваційна система виливки з трьох різних матеріалів дозволила отримати ультра легкі і в найвищому ступені ефективні ласти. Ця модель стала новим неперевершеним досягненням компанії Cressi.

У 1997 році регулятори поповнились серією XS ( до класичної поршневої збалансованої моделі додалась модель з мембраною). А у 98-му році компанія Cressi розробила новий перепускний клапан для жилетів, з дуже простий та надійний, яким з тих пір оснащуються безліч компенсаторів плавучості.

У 1999 році спортсмен команди Cressi Умберто Палиццарі (Umberto Pelizzari) на змаганнях з фрідайвінгу в Портфіно (Італія) встановлює новий світовий рекорд в категорії «Будь-яка вага, без обмежень», занурившись на глибину 150 метрів, та в категорії «Постійна вага» (80 метрів).

У 2000 році Cressi патентує нову маску Big Eyes (перша в світі маска з лінзами в формі перевернутої краплі, і розташованими під нахилом). Ця форма дозволяє забезпечити огляд всього одягненого обладнання. У тому ж році Cressi випускає повний асортимент підводних комп’ютерів: Visor, Archimede, Archimede 2 та Edy. Спортсмен команди Cressi Умберто Пелиззарі на змаганнях з фрідайвінгу в Капрі (Італія) встановлює новий світовий рекорд в категорії «Змінна вага», занурившись на глибину 131 метр.

У 2004 році фірма випускає регулятор Ellipse Titanium. Регулятор має невеличкий розмір та дуже малу вагу, але завдяки своїм відмінним експлуатаційним характеристикам він входить в «еліту» регуляторів. Спортсмен команди CressiШтефано Беллані (Stefano Bellani) виграв чемпіонат світу з підводного полювання, який проходив в Чилі. Це був 12-й чемпіонат світу, який виграв спортсмен Cressi.

У 2005 році компанія Cressi спонсорувала підводну експедицію Mizar, метою якої було знайти відомий італійський крейсер часів Другої світової війни «Armando Diaz», який знаходився на дні Середземного моря в Сицилійському (Туніському) проливі.

У тому ж році було відкрито новий напрям в діяльності компанії – виробництво продукції для плавців Cressi Swim.

У 2007 році Cressi стає спонсором підводної експедиції «Altair», яку організували в Туніських водах з метою дослідження уламків британського крейсеру “HMS Manchester” та італійського крейсеру “Da Giussano”.

Маска Big Eyes Evolution – це вдосконалений варіант новаторської маски Big Eyes. Народжується легенда і починається революція з 2009 року.

На сьогодні компанія Cressi, як і раніше, цілком належить сімейству Крессі, члени якого з тим самим ентузіазмом продовжують працю, що була розпочата братами Нанні та Еджідіо Крессі понад 60 років тому.

Компанія має в своєму розпорядженні більше 16000 квадратних метрів площі, виробництво оснащене сучасним обладнанням для лиття та механізованими комплексами. Також компанія має ряд спеціалізованих технічних відділень, де проводять найскладніші випробовування обладнання, а також, постійні дослідження в області нових матеріалів та технологій.

Складно переоцінити той внесок, який зробила компанія під керівництвом братів в еволюцію не тільки спорядження для підводного полювання, дайвінгу та фрідайвінгу, а і у розвиток підводних видів спорту як таких.

Показати спочатку: знижкиз відгукамидешевідорогіновинки знижкиз відгукамидешевідорогіновинки Товарів на сторінці:
Гарпун Cressi Sub к SL Star
Товар недоступний
відсутній
Гарпун Cressi Sub до SL Star нерж. сталь
Товар недоступний
відсутній
Демпфер Cressi Sub к Cressi SL
Товар недоступний
відсутній
Комплект для гарпуна Cressi Sub
Товар недоступний
відсутній
Ласти Cressi Sub Frog Plus відкр. п'ята
Товар недоступний
відсутній
Ласти Cressi Sub Gara 2000
Товар недоступний
відсутній
Ласти Cressi Sub Gara 3000
Товар недоступний
відсутній
Ласти Cressi Sub Gara 3000 LD
Товар недоступний
відсутній
Ласти Cressi Sub Gara Professional
Товар недоступний
відсутній
Ласти Cressi Sub Pluma
Товар недоступний
відсутній
Ласти Cressi Sub Pro Star
Товар недоступний
відсутній
Ласти Cressi Sub Reaction Pro
Товар недоступний
відсутній
Ласти Cressi Sub Rondine A откр. пятка
Товар недоступний
відсутній
Ласти Cressi Sub Rondine Frog откр. пятка
Товар недоступний
відсутній
Ласти Cressi Sub Rondine Pro Light откр. пятка
Товар недоступний
відсутній
Лінєскидувач Cressi Sub со штифтом Cressi SL
Товар недоступний
відсутній
Маска Cressi Sub Big Eyes
Товар недоступний
відсутній
Маска Cressi Sub Eyes Evolution
Товар недоступний
відсутній
Ціна
от до
Тип товару
Підпишись на новини