Як обрати туристичний килимок?

Как выбрать туристический коврик

Туристичний килимок забезпечує дві важливі переваги: амортизацію і ізоляцію. Амортизація може здатися найважливішою функцією килимка, але дуже часто більш потрібної виявляється його здатність захистити ваше тіло від переохолодження на холодних поверхнях.

При виборі туристичного килимка спробуйте різні варіанти килимків до ухвалення рішення про покупку конкретної моделі. Це допоможе вам відчути:

- Яка амортизація (товщина килимка) вам буде зручна

- Яка довжина і ширина краща саме для вас

- Вага і обсяг у складеному вигляді і швидкість його наповнення повітрям.

Вибір туристичних килимків (карематів) в магазині Каприкорн

Види туристичних килимків.

Повітряні матраци.

Ці килимки найбільш підходять для автоподорожей, вони набагато товстіші, ніж килимки – пінка. Вони найбільше нагадують справжнє ліжко, і, як правило, розмір відповідає справжнім матрацам. Деякі з них мають кілька повітряних камер для зручності використання, інші мають вбудовані подушки.

Плюси: надувні повітряні матраци дуже комфортні. Вони легко і швидко надуваються за допомогою переносного електричного насоса. Вони підходять для подорожей на автомобілі або в якості ліжка для гостей у вас вдома.

Мінуси: Вони відносно важкі та громіздкі, і не мають ізоляції, тому вони підходять найбільше для м'яких умов. Для надування необхідний насос.

Надувні туристичні килимки.

Ці килимки використовують повітря для пом'якшення і в деяких моделях комплексно, для забезпечення ізолюючих властивостей спільно зіНадувной коврик світлоповертаючими матеріалами для збереження тепла. Вони наповнюються повітрям вручну, деякі моделі продаються з насосом для надування в польових умовах.

Плюси: Надувні туристичні килимки зручні і легкі. Найбільше вони підходять для альпіністів і туристів в теплих умовах, для ізоляції можна використовувати цілий рік.

Мінуси: Більш важчі в порівняння з іншими моделями. Піддаються проколам і розривам. Але все ж легко ремонтуються в польових умовах.

Туристичні килимки – пінка.

Це основні килимки у альпіністів, являють собою щільну піну, наповнену крихітними закритими включеннями повітря.коврик-пенка

 

Плюси: Вони легкі, недорогі, міцні і забезпечують відмінну ізоляцію. Крім того, вони не вбирають воду.

Мінуси: Вони можуть виявитися менш комфортними, відносно жорсткими і об'ємними. Таким чином, туристичні килимки з пінки, як правило, громіздкі.

Вибір туристичних килимків з пінки в магазині Каприкорн.

Самонадувні килимки.

Вперше подібні туристичні килимки з'явилися під маркою Therm-Rest®. Самонадувні килимки пропонують поєднання ізоляційних властивостей піни з відкритими порами з повітрям. Відкрийте клапан килимка, і повітря заповнить вакуум автоматично.

Плюси: Вони компактні і зручні, забезпечують чудову ізоляцію і можливість регулювання пружності.

Мінуси: Такі каремати важчі, ніж прості килимки-пінка і значно дорожчі. Вони можуть бути пошкоджені проколами або розривами, хоча ремонт в польових умовах зробити не складно.

Магазин Капрікорн пропонує широкий вибір самонадувних килимків.

Туристичний килимок: значення R-показника

Ізоляція вимірюється щодо спроможності туристичного килимка протистояти (це «R») тепловому потоку. Чим вище рівень R-показника каремата, тим краще він захистить вас на холодних поверхнях. R-показник встановлюється виробником в діапазоні від 1.0 (мінімальна ізоляція) до 9,5 (добре ізольовані). Великі товсті килимки зазвичай володіють більш високим значенням R.

Довжина і ширина туристичного килимка.

Довжина.

Як мінімум, ваші плечі і стегна повинні поміщатися на поверхні. Стандартні (зазвичай це 72 дюйма в довжину) і довгі (75-78 дюймів) туристичні килимки будуть захищати ваші ноги під час холодних осінніх або зимових подорожей. Килимки коротші або розміром ¾ довжини поверхні (зазвичай це 47-48 дюймів) важать меншими і скромнішими в об'ємі.

Ширина і форма.

Майже кожен туристичних килимок має стандартну ширину в 20 дюймів. Якщо ви віддаєте перевагу ширшим, тоді вам підійдуть 25-30 дюймові (але тут варто враховувати розмір намети, і обов'язково переконайтеся, що зможете помістити 2 широких килимка поруч). Напівпрямокутні туристичні килимки або анатомічної форми зменшують трохи обсяг і спрощують упаковування.

Де і який туристичний килимок краще використовувати.

Автомобільний туризм.

У ситуації, коли розмір і вага не є обмежуючими факторами, ви можете вибрати товстий і великий килимок-матрац для максимально комфортного сну.

 

Піший туризм.

Ті, хто воліє комфорт, займається альпінізмом, напевно віддадуть перевагу туристичним коврикам з більшою товщиною і міцністю. Компромісом, звичайно, стане незначне збільшення маси. Додатковим бонусом можна назвати те, що самонадувний килимок послужить вам зручним кріслом, і навіть зі спинкою. Це може стати доступною розкішшю для кожного туриста.

Невеликий рюкзак, міжміські походи.

Для подібних планів ви напевно будете шукати максимально можливий легкий каремат. Маленький вага і невеликий розмір в складеному вигляді є пріоритетними факторами. Вам варто вибрати килимок-пінку або «укорочений» або «¾ довжини» самонадувний туристичний килимок або надувати повітрям моделі. Деякі килимки позначені як «ультралегкі».

Зимовий туризм.

Відпочинок на свіжому повітрі в зимовий час на снігу вимагає більшої ізоляції. Магазин КАПРИКОРН рекомендує використовувати два шари: надувний килимок зверху і килимок-пінка під ним. Нижній шар захистить і застрахує від можливого проколу і пошкодження надувного туристичного килимка.

Додаткові штрихи про килимки.

Жіночі туристичні килимки коротші (66 дюймів) і мають додаткову ізоляцію в області стегон і ніг.

Текстуровані поверхні: Якщо ви спите неспокійно, зверніть увагу на туристичний килимок з текстурованим покриттям, це допоможе мінімізувати ковзання.

Підпишись на новини