9 ідей активного відпочинку на свіжому повітрі для відкриття осіннього сезону

Пора листопаду вже майже настала! Листя скоро поміняє своє забарвлення, дні стануть коротшими, ранок стане холодним і свіжим, яким не буває влітку. І хоча всім нам не вистачатиме довгих днів і теплих ночей, попереду новий, захоплюючий сезон!

Так чому б не почати планувати вже зараз, які цікаві пригоди на свіжому повітрі ви можете організувати, щоб відсвяткувати прихід осені? Ось деякі з них…

1. Поїздки на гірському велосипеді.

Так, звичайно, Ви можете сісти на гірський велосипед в будь-який час року (за винятком, можливо, самого розпалу зими, коли лід і сніг можуть не кращим чином вплинути на здоров'я вашого двоколісного друга). Але є щось незвичайне в прохолодному повітрі і яскраво-оранжевому, червоному і жовтому листі навколо, це робить їзду на велосипеді під час листопаду чарівною.

2. Відчуйте мальовничий драйв.

Початок-середина осені – одне з найкрасивіших пір року. Дерева ще не скинули більшу частину свого листя, яке стало ще яскравішим з приходом холодів. Це один з кращих моментів, щоб зробити похід через ліс, по мосту або перетнути гори.

3. Оберіть кращий гарбуз!

 Осінь – це однозначно гарбузовий сезон! Ресторани, кафе, продуктові магазини і безліч інших закладів у вашому місті і околицях починають продавати продукти з гарбуза, напої та страви, вітаючи вас в новому сезоні. Ви можете, готуючись до Хелловін, пошукати цілий гарбуз у межах міста, заглянувши на ринок і в магазини. Але є й інший варіант! Ви можете поїхати туди, де ці гарбузи вирощують. Це перетвориться на справжню пригоду, повне сміху й веселощів! Зробіть незвичайний ліхтар з придбаного гарбуза і не забудьте зберегти насіння, адже їх можна смажити! Дуже смачно…

4. Багаття для дорогих гостей.

Більш короткі дні і прохолодна погода є ідеальними інгредієнтами для багаття в колі друзів. Прихопіть із собою гриль, термос з гарячим яблучним сидром, і не забудьте про гарнір!

5. Займіться альпінізмом!

 Одне з кращих пір року для скелелазіння – осінь. Коли листя починає опадати і зелень блякне напередодні зими, кам'яні силуети скель стають більш доступними і відкритими. Прохолодна погода також сприяє меншій кількості докучливих комашок під час сходження вами по схилу.

6. Зробіть кілька фотографій!

 Яскраві і такі різні листочки, осіння картина дикої природи, кольорові гарбузи і овочі – і стає ясно, що сонячні дні спеціально створені для грандіозних фотозйомок. Озирніться, щоб побачити, як багато чудових осінніх моментів ви можете зберегти за допомогою свого об'єктива.

7. Відправляйтеся в похід з наметом.

 Прохолодна і більш волога погода означає, що вам попадеться мало комах і зовсім небагато людей. Тому восени настає найкращий час для того, щоб піти в похід. Просто не забудьте про набір туристичного спорядження для холодної погоди, і вам буде комфортно і тепло навіть в обіймах свіжого осіннього повітря!

8. Навідайтеся в сад!

Настає сезон для стиглих рум'яних яблук. Кращі місяці для збору зрілих яблук – вересень і жовтень. Більшість садів в окрузі відкриють свої двері, щоб зібрати врожай. Пироги з яблук, яблучне пюре і сік люблять всі! І навіть якщо ви не великий шанувальник яблук, просто прогулятися серед дерев в прохолодну осінню погоду – це відмінний спосіб провести день на свіжому повітрі!

 9. Пограйте в відбирання м'яча!

Футбольний сезон восени в самому розпалі, а це означає, що кращий спосіб бути в тренді – грати у футбол. Візьміть із собою родину, запросіть друзів і вирушайте в парк або на дворовий майданчик для освоєння пари наскрізних ударів.

Підпишись на новини