Найбільш містичні замки на території Західної України. Холодить кров історії кам'яних стін і втрачених життів. Історія перша. Золочівський замок.

Туризм для людей, яким подобається полоскотати свої нерви стає популярний з кожним днем все більше і більше. Тих, хто хоче зазирнути за ширму потойбічного світу, або ж зустрінеться віч на віч з давно померлої княгинею, значно більше, ніж тих, кого лякають вдома з привидами.

У Західній Україні цікавих замків дуже багато. І кожен з них зберігає за стінами безліч історій. Адже бачили вони і століття війн, і десятки династій, і нескінченне число інтриг, таємниць, людських смертей і народжень.

 Ходять чутки, що кожен замок таїть своїх привидів. Прийнято вважати, що це душі, які залишилися між світами життя і смерті, ніде не можуть знайти собі спокій. Блукаючи по коридорах замків і проникаючи крізь будь-які двері, ледь помітними тінями і трохи вловлюваними звуками, вони вселяють страх в живих. Люди твердять, що бачили їх. При цьому в різний час і в різних місцях описують однаково цю подію. Як ніхто інший відчувають цю енергію саме тварини. Містика це? Все може бути, але незаперечним фактом залишається те, що на нашій планеті є місця і будинку, де відбуваються дуже дивні речі. І частіше саме смерть їх пов'язує між собою.

І навіть якщо ви вважаєте, що існування привидів вигадка, особливу енергію місць, де смерть приходила проханою гостею, або безжально терзала невинні душі, заперечувати неможливо.

Історія перша. Золочівський замок.

Місто Золочів. Львівська обл.

Золочівський замок дуже давній. Він заснований був у 1634 році. З тих часів він виконував роль надійного стража Галицького краю. Але з приходом на цю землю австрійських військ, замок став в'язницею. І вже тоді став вбирати в себе весь негатив страждань і приреченості.

Але більше ніколи не було і не навряд чи буде в фортеці щось більш гірше і жорстке, ніж те, що робили співробітники НКВС зі своїми полоненими. Залізні гаки і столи зі слідами крові, замуровані в стіни люди .... «Гризучи вагітних жінок, радянські карателі розрізали їм животи і наштовхували камінням», - не приховуючи страху в очах, розповідають місцеві сторожа. Фактично Золочівський замок перетворили на катівню. Важко уявити собі скільки страждань і болю бачили ці стіни. На жаль, ця аура зла не зникає ніколи, навіть ще через кілька століть.

Холодно і жахливо тут було завжди. Але з появою в замку дивних, неясною природи каменів, які привезли сюди при реставрації, містичного духу додалося ще більше. На гірській породі проглядаються дивовижні незрозумілі символи. Одні вважають їх картою, інші - закодованими таємними знаками. Можливо, вони колись належали тамплієрського лицарському ордену, кажуть місцеві. Так чи інакше, але з тих часів в Золочівському замку стали бачити привида невідомої людини. Варто зауважити, що всі, кому "пощастило" його побачити, описують, що він одягнений в темний довгий плащ, в руці тримає тростину, на голові одягнений капелюх.

Золочівський замок - чудова і цінна архітектурна пам'ятка. Його відвідують безліч приїжджих туристів, приходять навіть на прогулянки закохані пари. Однак, місце, де поховані тисячі замордованих жертв радянського режиму, приречене нести через всю історію свої страшні таємниці і секрети. Поховання пізніше були ексгумовані, але тіла пішли з цього світу в страшних муках були поховані як звичайно, з ритуалом запечатування труни. Енергетика цього замку завжди буде воскрешати у свідомості відвідувачів моторошні картини ...

Якщо ви зважитеся на подорож в це містичне місце, не забудьте взяти з собою все найнеобхідніше, а ми вам допоможемо продумати все до дрібниць, не забуваємо про зручне туристичне взуття та одяг, купити який можна у нас!

Підпишись на новини